Interieur ontwerp

De perfecte zoldertrap voor jouw zolder

Ben jij klaar met het elke keer een hoop gedoe voordat je de zolder op kunt? Wil je op een makkelijke manier de vide bereikbaar kunnen maken? Met een speciale zoldertrap maak jij elke ruimte op hoogte, zoals een speelzolder, etage, vide of dakterras goed bereikbaar. Nooit meer een gammele trap moeten uitklappen en wiebelend naar boven of beneden klimmen. Gun jezelf het comfort en de veiligheid van een degelijke en toch sfeervolle trap. Het geeft je huis een hele upgrade en het maakt de ruimte een stuk veiliger. In dit artikel vertellen we jou alles over de mogelijkheden van een zoldertrap, want ze zijn er in allerlei varianten. Er is vrijwel altijd een oplossing te verzinnen om een ruimte bereikbaar te maken.

Zoldertrap materialen

Een trap voor je zolder of vide kun je in verschillende materialen krijgen. Het meest gebruikte materiaal is hout, omdat houten trappen duurzaam zijn en jarenlang mee gaan. De meest gebruikte houtsoorten voor trappen zijn grenen en beuken. Dat zijn houtsoorten die stevig en robuust zijn. Daarbij zien ze er onbehandeld al stijlvol en zijn ze makkelijk verder te behandelen. Met deze varianten kun je zowel een functionele basistrap maken als een mooi bewerkte stijlvolle trap maken. Indien gewenst kun je zelfs de trap nog een kleurtje geven of beitsen. Daarnaast zijn er verschillende modellen te krijgen en waar nodig is er maatwerk mogelijk.

Modellen

Een zoldertrap die stevig en comfortabel is kan een zolderruimte of vide omtoveren van rommelhok tot extra kamer. Dat is een investering die je huis in waarde doet stijgen en die naast gebruiksgemak bij verkoop echt geld oplevert. De houten trappen kunnen in allerlei maten gemaakt worden en daarmee is voor vrijwel elke situatie wel een trap te maken. Zelfs als de trap bijna loodrecht omhoog moet over een behoorlijke lengte. De Standaard breedte is 40 cm en heeft een minimaal draagvermogen van 200 kg. Met een breedte van 40 cm kan een volwassenen makkelijk op de treden staan zonder te wankelen.

Ruimtebesparende zoldertrap

Met een ruimtebesparende trap kun je zelfs als er weinig ruimte is een trap maken om jouw kamer te bereiken. Door een steile trap met vlakke treden te maken heb je minder vloeroppervlak nodig om de juiste hoogte te bereiken. Deze oplossing kan heel handig zijn in een smalle gang of als de trap in een kleine kamer geplaatst moet worden.

Meubelmakers trap

Een zoldertrap in meubelmaker kwaliteit is een wat luxere trap waar wat meer aandacht aan de afwerking is besteed. Er zijn worden dikkere bomen gebruikt bij de productie van de trap en daarmee krijgt de trap een wat meer robuuste uitstraling. De basis is een solide trap met een stijlvolle afwerking. 

Timmerman zoldertrap

De zoldertrap in timmerman kwaliteit is net zo degelijk en functioneel als in meubelmakers kwaliteit. Deze houten trap is wat eenvoudiger qua afwerking, maar daarom niet minder mooi. De uitvoering is wat strakker met minder tierelantijnen. Het is een kwestie van persoonlijke smaak of je houdt van een strakke of meer bewerkte trap.