Wonen

Dons dekbed voor kinderen

Misschien slaap je zelf heerlijk onder een dons dekbed en wil je graag je kind ook zo’n dekbed gunnen. Er is veel geschreven over kinderen en dekbedden. Over één ding zijn de experts het eens. Een baby en een dekbed gaan niet goed samen. Voor kinderen onder 12 tot 24 maanden wordt een dekbed dan ook afgeraden. Vanaf wanneer een kind klaar is voor een dekbed en wat de voordelen zijn van een dekbed van dons voor je kind vertellen wij je uitgebreid in dit artikel. Zo weet je zeker dat je een goed keuze maakt voor je kindje.

Vanaf welke leeftijd een dons dekbed?

In verband met wiegendood wordt aangeraden om kinderen tot 12 maanden onder een deken te laten slapen of in een slaapzak. Sommige artsen raden zelfs aan om een kind tot 2 jaar geen dekbed te geven. Je kunt als stelregel aanhouden dat vanaf het moment dat een kind in een groot bed gaat slapen een dons dekbed een goede optie is. Op die leeftijd is je kind prima in staat om onder het dekbed uit te kruipen en zal het niet verstrikt raken in het dekbed of stikken.

Voordelen van dons voor kinderen

Met een dons dekbed voor je kind geef je je kind een heerlijke nachtrust. Het is een dekbed dat heel geschikt is voor jong en oud en dus ook voor jouw jonge spruit. Daarnaast is het een duurzaam natuurproduct waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Met deze keuze verminder je de kans op slapeloze nachten omdat je kind zich heerlijk veilig en geborgen voelt onder het dekbed.

Dons dekbed voorkomt overmatig zweten

Kinderen kunnen behoorlijk zweten ’s nachts en dat is niet fijn voor ze. Niks zo vervelend als badend in het zweet wakker worden onder een plakkerige deken. Met een dons dekbed voor je kind heb je daar geen last meer van en je kind ook niet. De eigenschappen van donsveren zijn vochtabsorberend en luchtdoorlatend. Als je kindje gaat zweten dan wordt het vocht in het dekbed opgenomen en door de luchtdoorlatende eigenschappen kan het zweet weer vervagen. Een donzen dekbed bestaat altijd uit verschillende compartimenten die gevuld worden met veertjes en lucht. Dat brengt verkoeling en houdt je kind comfortabel en zorgt dat het niet te warm wordt tijdens zijn/haar slaap. Zelfs op warme dagen kan je kind prima slapen onder het dekbed. Je kind kan zelf voor verkoeling zorgen door even het dekbed op te tillen en weer neer te laten dalen.

Voelt prettig aan voor je kind

Een dons dekbed van White Cloudz voelt prettig aan. Het is niet te zwaar voor je kind zoals een deken of een synthetisch dekbed en ook niet te licht. De meeste kinderen vinden het fijn om lekker weg te kruipen in een holletje en met een donzen dekbed kan dat heel goed. Dons houdt de lichaamstemperatuur van je kind constant en voorkomt oververhitting. Verder isoleert dons en dat zorgt ervoor dat je kind ook tijdens koude dagen lekker warm slaapt.