water ripple effect
Wonen

Kopen waterontharder, wat moet je erover weten?

Het kopen waterontharder is een keuze die vandaag de dag door gigantisch veel gezinnen wordt gemaakt. Dat dit systeem door de jaren heen zo populair is geworden is hoofdzakelijk het gevolg van het feit dat steeds meer huishoudens geconfronteerd worden met de nadelen die zijn verbonden aan kalkrijk water. Wanneer jij ook tot deze groep behoort zal je vast kunnen stellen dat het aanschaffen van één van de verschillende waterontharders op de markt een aanrader kan zijn. Ben jij ook benieuwd om te achterhalen wat de voordelen exact zijn waar je aanspraak op kan maken? Dan is het vooral interessant om de informatie hieronder door te gaan nemen! 

Waarom een waterontharder kopen?

Wil je graag overgaan tot het kopen waterontharder? Dan zal al vrij snel duidelijk worden dat je na het aanschaffen kan rekenen op een aantal zeer aantrekkelijke voordelen. De precieze voordelen waar je op kan rekenen hebben we hieronder alvast even op een rijtje gezet:

  1. De bestaande kalkaanslag in je woning kan komen te verdwijnen; 
  2. Er zal geen nieuwe kalkaanslag meer ontstaan in je huis;
  3. De apparaten waar je gebruik van maakt krijgen een gevoelig langere levensduur;
  4. Je creëert een interessante meerwaarde voor het milieu;
  5. Kalkvrij water is veel beter voor zowel je huid als je haar;

Naast de hierboven aangehaalde voordelen is het bovendien ook nog eens zo dat je kan rekenen op een extra voordeel dat betrekking heeft tot de energiefactuur. Het is immers in de praktijk bekend dat kalkaanslag op een verwarmingselement zomaar kan zorgen voor een aanzienlijk rendementsverlies. Dat verlies aan rendement dient uiteraard gecompenseerd te worden. Door over te gaan tot het kopen waterontharder kan hier efficiënt verandering in worden gebracht. 

Met welke aankoopprijs moet je rekening houden?

Het kopen waterontharder gaat in de praktijk uiteraard gepaard met een bepaalde aankoopprijs. Wat deze kostprijs betreft moet je er rekening mee houden dat deze gemiddeld gezien is gelegen tussen de 1.000 en 2.000 euro. De instapmodellen zijn een stukje voordeliger met een gemiddelde kostprijs die is gelegen rond de 700 à 900 euro. Hou er wel rekening mee dat deze aangegeven prijzen allemaal exclusief de plaatsing zijn. Wanneer je de kosten bij kopen waterontharder zo laag mogelijk wil kunnen houden is het dan ook altijd een interessante keuze om even een vergelijking uit te voeren tussen de diverse plaatsingskosten die er zijn.

Is het kopen waterontharder een slimme investering?

Zowel op praktisch als op financieel vlak brengt het kopen waterontharder een aantal zeer interessante voordelen met zich mee. De voornaamste voordelen die hieraan verbonden zijn hebben we hierboven reeds uitgebreid voor jou op een rijtje gezet. Hoe dan ook is het zo dat er kan worden vastgesteld dat waterverzachters als een uitstekende investering bestempeld kunnen worden. Heb je nog geen zonnepanelen geplaatst en wil je graag voorkomen dat je waterontharder een bepaalde negatieve impact heeft op je energiefactuur? Dan kan je daar altijd voor zorgen door te kiezen voor een mechanisch exemplaar. Op die manier is er immers helemaal geen elektriciteitsverbruik vereist. Dat is uiteraard alleen maar interessant. 

Overtuigd? Ga dan direct naar Goedkopewaterontharders.nl