Wonen

Eettafel eikenhout gaat jarenlang mee

Waarom kiezen voor een eettafel eikenhout? Omdat eikenhout jarenlang meegaat en een stevig en robuust materiaal is. Bij de aanschaf van een eettafel van eikenhout hoef je in principe de rest van je leven geen nieuwe eettafel meer aan te schaffen omdat jouw eettafel eikenhout zo lang mee kan gaan. De eettafel van eikenhout komt in verschillende kleuren en formaten. Zo kun je kiezen voor een mooie ronde eettafel van eikenhout, een rechthoekige, vierkante of zelfs een ovale tafel. Al deze tafels hebben hun eigen charme. Je kunt de set meteen compleet maken door er mooie eetkamerstoelen bij te zoeken. Op die manier kun je in de showroom al zien hoe het totaalplaatje eruit komt te zien in jouw eetkamer.

Extra bescherming voor je tafel

Eikenhout is niet kapot te krijgen en zal jarenlang meegaan. Echter zijn er bepaalde invloeden die ervoor kunnen zorgen dat het hout lelijk kan worden. Hierbij kun je denken aan vlekken op de tafel van voedselresten, witte kringen door glazen of misschien is er tijdens het knutselen wel lijm, inkt of verf op de tafel gekomen. Je kunt de eettafel eikenhout voorbehandelen met wax zodat deze een extra beschermlaagje krijgt. Op die manier haal je vlekken eenvoudig weg en blijft de tafel nog langer mooi. Ook kun je de tafel beschermen met onderzetters voor glazen, pannen en leuke placemats en tafelkleden. Zo kun je jarenlang met veel plezier genieten van jouw eettafel zonder dat je deze weg wil doen omdat er vlekken en kringen op zitten. 

Multifunctionele eettafel

De voornaamste bezigheid aan een eettafel eikenhout is gezellig eten met het gezin, familie of vrienden. Daarnaast wordt een eettafel ook veel gebruikt voor het spelen van spelletjes of andere leuke activiteiten. Wanneer je gaat verhuizen of het gezin gaat uitbreiden en je bent op zoek naar een nieuwe tafel, dan zijn er nog mogelijkheden met jouw huidige eikenhouten tafel. Zo kun je deze bijvoorbeeld ook buiten zetten. Op die manier heb je een mooie buitentafel waar je gezellig aan kunt barbecueën of kunt genieten van warme zomeravonden met een stel vrienden of je familie. Eikenhout is erg veelzijdig en kan dus ook in de buitenlucht goed overleven. Het is wel raadzaam om deze eerst voor te behandelen. 

Eindeloze mogelijkheden

Bij Meubelbaas heb je een ruime keuze uit diverse eettafels welke zijn gemaakt van eikenhout. Deze tafels hebben veelal een metalen onderstel. Metaal is ook een duurzaam materiaal wat jarenlang meegaat en mooi blijft. Hierbij is het wel raadzaam om goed op te letten met stofzuigen en hier niet hard met de stofzuiger tegenaan te stoten. Dit kan zorgen voor krassen. Doordat de poten veelal zwart zijn zie je vaak wel stof liggen. Dit is eenvoudig op te lossen met een stofdoekje. Het onderstel is los te koppelen van de eettafel eikenhout waardoor je er later nog voor kunt kiezen om deze te veranderen. Dit zal meteen een nieuwe uitstraling geven aan jouw eikenhouten tafel. Op die manier kun je blijven spelen met de tafel en kun je er de rest van je leven mee vooruit.