Wonen

Koop een grote fotolijst die je ruimte er cool uit laat zien

Ben je op zoek naar een eigentijdse look voor je woning? Of hou je gewoon niet van een saaie, kale muur? Een muur die wordt gedomineerd door een leeg vak is misschien niet de perfecte manier om je ruimte op te fleuren. Door de muur te vullen met een eyecatcher zal de kamer al snel een stuk interessanter worden. In dit artikel geef ik je enkele tips voor accent stukken die je muur een stuk cooler maken. 

Hang een spiegel op om de kamer meer ruimte te geven.

Spiegels zijn een geweldige manier om een kleine kamer de illusie van meer ruimte te geven. Zet ze gewoon tegen een muur en laat het glanzende oppervlak het omringende decor weerspiegelen. Of hang de spiegel aan de wand en maak hem echt onderdeel van je interieur. Spiegels zijn er in verschillende soorten, vormen en maten, waardoor je er alle kanten mee op kan.

Voeg een vleugje kleur toe aan de accentmuur.

Een muur in dezelfde kleur kan al snel saai worden en vraagt om een eyecatcher. Nu hoef je niet speciaal een eyecatcher te kopen om aan de muur te hangen, maar kun je ook van de muur zelf een echte blikvanger maken. Denk hierbij aan het schilderen van een ‘lambrisering’ door het onderste deel van de muur een andere kleur te schilderen. Ook kun je de muur opdelen in meerdere vlakken. 

Gebruik wanddecoratie

Wil je je wand specialer maken, maar ook flexibel blijven en niet meteen de hele wand schilderen? Kies dan voor wanddecoratie. Wanddecoratie is er in allerlei soorten en maten, waardoor je er echt je eigen statement wall van kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor allerlei kleine fotolijsten bij elkaar of juist voor één grote fotolijst van 70 x 100 cm. Of kies voor een groot wandkleed om de wand meer bijzonder te maken. Wat je ook doet, zoek iets wat je wand speciaal maakt en denk groots. 

Kies een wandlamp die perfect bij je ruimte past.

Wandlampen kunnen een kamer lichter en gezelliger maken. Kies er een die het decor in je kamer aanvult en een aanvulling is op de verlichting in je kamer. Als je je woonruimte gezellig en uitnodigend wilt maken, gebruik dan een warme wandlamp. Als je de kamer formeler wilt maken, gebruik dan een koele wandlamp. Het kiezen van de juiste wandlamp hangt ook sterk af van de grootte van je kamer. Als je een kleine kamer hebt, kun je kiezen voor een kleine wandlamp met een kleine kap. Heb je een grote kamer, dan kun je kiezen voor een grote wandlamp die de hele ruimte verlicht.