Wonen

Met deze tips hoef jij minder vaak schoon te maken

De meeste mensen hebben een hekel aan schoonmaken. Je moet het elke keer weer opnieuw doen en voordat je het weet is het weer vies. Toch is het belangrijk om schoon te maken. Met de juiste tips hoef je echter minder vaak schoon te maken.

Voorkom rotzooi

Als het een troep in je huis is wordt het sneller vies. Er komt namelijk sneller stof in je huis, waardoor je meer moet stofzuigen en dweilen. Zorg daarom voor een opgeruimd huis. Hoe houd je jouw huis dan opgeruimd? Zorg dat je voor alles een vaste plek hebt. Hierdoor voorkom je dat er spullen blijven rondslingeren. Zorg daarnaast dat je goede opbergmaterialen hebt om je spullen op te ruimen. Woon je met meerdere mensen in huis? Zorg dan ook dat ze op de hoogte zijn van waar welke spullen horen. Zo hoef je niet achter hen aan te gaan als ze iets laten slingeren. Ook voorkom je hiermee dat je spullen kwijtraakt, omdat iemand het op een andere plek heeft neergelegd.

Vraag hulp van anderen

Als je met meerdere mensen in huis woont hoef je sowieso niet alles alleen te doen. Vroeger deed de vrouw vooral het huishouden, omdat vrouwen niet werkten. Tegenwoordig is dit helemaal niet meer het geval. De meeste mensen werken, waardoor het eerlijker is als huishoudelijke klusjes verdeeld worden. Maak hier goede afspraken over. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is en voor welke huishoudelijke klusjes hij/zij verantwoordelijk is. Als je de klusjes deelt hoef je ook minder schoon te maken! Heb je echt een hekel aan schoonmaken? Dan kun je het ook zo verdelen dat jij de ene keer het huis schoonmaakt en je huisgenoot de andere keer. Zo heb je een weekje rust.

Maak gebruik van geautomatiseerde schoonmaakapparaten

Een groot voordeel van dit digitale tijdperk is dat er veel schoonmaakapparaten zijn die automatisch het schoonmaakwerk voor je doen. Helaas is nog niet alles mogelijk, maar daarvoor hebben we nog een beetje geduld nodig. Investeer bijvoorbeeld in een robotstofzuiger. Je hoeft alleen de robotstofzuiger aan te zetten en kunt vervolgens relaxen. Er zijn ook robotstofzuigers met een dweilfunctie. Ideaal! Heb je een eigen zwembad? Maak dan gebruik van een zwembadrobot. Op de website zwemland.nl vind je zwembadrobots van goede kwaliteit. 

 

Overweeg je een huisdier te nemen? Houd er dan rekening mee dat je hierdoor meer tijd kwijt bent aan het schoonmaken van je huis. Huisdieren verliezen namelijk haren. Zelfs naaktkatten zorgen voor een sneller vies huis, omdat ze huidschilfers verliezen.